Joomla Forumu

Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Haberler:

Özel mesajla istenen destek, soru ve istekler yanıtlanmayacaktır. Forumdan bizlere dilediğiniz sorunu iletip çözüm arayabilirsiniz, böylesi hem forum mantığına daha uygundur hem de aynı sorunu yaşayacak olanlara da yol gösterici olacaktır. Konu açmadan önce arama yapmanızı önemle rica ederiz.

Gönderen Konu: Joomla 1.6 Multi Site (Çoklu Site)  (Okunma sayısı 1555 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

memoc@n

• ÖZEL MESAJ ALIMIM KAPALIDIR..!
  • Kahraman Üye
  • Teşekkürler: 42
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 2492

Joomla 1.6 Multi Site (Çoklu Site)
« : 30 Temmuz 2009, 17:50:56 »
Joomla 1.6 alpha sürümünde olmasına rağmen joomla kod ekibi harıl harıl çalışmaya devam ediyorlar. Bu çalışma henüz beta aşamasında ve hatalar barındıra bileceğini belirterek joomla 1.6 sürümü için geliştirilmiş olan çoklu site (multi-site) bileşenini sizlerle paylaşalım.
Google Summer of Code bünyesinde hazırlanan joomla 1.6 için multi-site bileşeni adından da anlaşaılacağı gibi çoklu site ve bu sitelerin birbiriyle entegreli bir şekilde çalışmasını sağlayan eklentidir. Bileşeni normal bir şekilde kurduktan hemen sonra "Components >> Multisite" menü öğesinden girdiğinizde bileşeni kurduğunuz aktif sitenizin "mainsite" yani ana siteniz olduğunu otomatik olarak görebilirsiniz. Bu bağlantıya tıklayarak içeriğinde ayarlarına ulaşabilir ve yayına (diğer site ile paylaşım) vereceğiniz tabloları seçebiliyorsunuz.
Ardından da yine ana ekrandan ikinci joomla 1.6 sitenizi oluşturarak, ilgili ayarları da yapmak kaydı ile iki tane joomla 1.6 sitesini birbiri ile bağlayabiliyorsunuz. Bağlama yani entegrenizi hangi çapta yapacaksanız ilgili tabloları yine buradan paylaşıma açarak bileşenimizi aktif bir şekilde kullanabiliriz. Bileşeni deneme amacıyla kurup üzerinde denemeler yaparak işleyişi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

koksalgenc

• Yeni Üye
  • *
  • Teşekkürler: 0
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 4

Ynt: Joomla 1.6 Multi Site (Çoklu Site)
« Yanıtla #1 : 10 Ağustos 2009, 00:21:59 »
Sayın Memocan,
Öncelikle paylaşımlarınız için sizi hayranlıkla tekrar tebrik ediyorum.
Biraz önce sizi derdimi telefonla anlatmaya çalıştım ama tel. kesildi. Ama olsun bencil olmamak lazım. Buradan sorayım ki başkaları da  nasiplensin diye düşündüm. joomla 1.0 serisi için birsürü multisite eklentileri vardı. www.mastersite/slavesite1 gibi otomatik kuruyordu. 1.6 için bu sizin yazınızda belirttiğiniz eklentiyi joomla 1.6 ya kurdum. New deyince Site Name, Site URL gibi yerleri doldurdum. Ama işin esprisini anlamadım. Daha önceden cpanelde subsite falan yaratmak gerekiyor mu? veya config de birşiler yapmak gerekiyor mu? Zira yeni slave site kurunca otomatik olarak yeni klasörler falan kurulmadı.
Bu konuda yardım eder misiniz acaba? Teşekkürler

Teşekkürler  Köksal GENÇ

memoc@n

• Kahraman Üye
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 10 Ağustos 2009, 04:10:41 »
Köksal başka yerdeydim ve şarj bitti, neyse öncelikle bileşen 1.6 nın beta sürümü ile kullanılacak onu belirtmeliyim ayrıca daha geliştiriliyor 1.5 sitelerde test amaçlı yayınlanıyor ve daha türkçe kaynak yok yeni http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=231&t=404118 bu postu takip edebilirsin. Ben de bileşeni inceleyeceğim izlenimlerimi yazarım

ibrahbas

• JD Yönetim
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 133

« Yanıtla #3 : 10 Ağustos 2009, 18:06:25 »
memet abi ben biraz geç anlarım :)) şimdi bu multi site olayı benim elimde örneğin joomla 1.6 ile ana site duruyo ben buna alt domain altında bi joomla 1.6 daha kuruyorum fakat istediğim olay ana sitemde olan üyeler alt domaindede üye girişi yapabiliyolar bu şekildemi oluyo :)

memoc@n

• Kahraman Üye
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 10 Ağustos 2009, 18:13:52 »
evet hatta istediğin tabloları birbirine bağlıyorsun sadece user değil

koksalgenc

• Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 10 Ağustos 2009, 22:06:55 »
Tüm alt klasörlere yeni joomla kuracaksan fazla kullanışlı olmaz ki??? Güncellemeleri nasıl yapacağız ki? Tek tek tüm alt klasörleri upgrade mi edeceğiz?

Teşekkürler  Köksal GENÇ

memoc@n

• Kahraman Üye
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 10 Ağustos 2009, 22:07:36 »
güncellemeler yönetim panelinden bir tıkla yapılacak artık köksal

koksalgenc

• Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 11 Ağustos 2009, 18:55:55 »
Mehmet Abi,
Bu bileşenin mantığını anlamadım hala ??? . Joomla! 1.0 için tıkır tıkır tek tıkla bisürü alt siteler kuran bileşenler vardı. Anladığım kadarıyla bu varolan 1.6 sitelerini birbirine senkronize ediyor. ??????? Bununla ilgile tutorial vb yok mu acaba?
Abi, Projem şu: ticaretodasi.org alanadını aldım.  rize.ticaretodasi.org , terme.ticaretodasi.org gibi tüm il ve ilçe ticaret odaları için subdomainlerle biririne çok benzeyen zahmetsiz siteler kurup güncellemeler yapmak.
Master sitede ortak kullanabilecekleri  makaleler, linkler vb. zaten olacak site sahipleri hakkımızda resim galerisi üyelerimiz gibi kendilerine has bölümleri dolduracaklar. Bu konuda bana fikir verebilir misin acaba?
Teşekkür ederim...

Teşekkürler  Köksal GENÇ

memoc@n

• Kahraman Üye
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 11 Ağustos 2009, 19:09:01 »
Şimdi köksal bu 1.6 henü sürüm olarak piyasaya deneme amaçlı sürülen bir sürümdür ve bununla kimseye web sitesi yapın denmiyor zaten denemez alpha, beta bile değil. Haliyle kendisine geliştirilen bileşenlerde sorun, eksik olması da doğaldır o nedenle projelerinize bununla başlamayın ki zaten 1.6 kararlı sürüme ulaşması 1 seneyi bulur, kaldı ki 1.5 ile hazırlanan siteleri 1.6 ya çevirecek olan bir taşıma betiği de yayınlanacak.
Bu konu ve joomla 1.6 sürümü sadece tanıtım ve tanışma sürümüdür o sebeple bu konuda sadece bu anlamda yerel sunucuda denemeler yapmanın dışında uğraşma derim.

koksalgenc

• Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 11 Ağustos 2009, 23:57:15 »
Doğru söze ne denir....... İnşallah düzgün bi multisite bileşeni bulurum

Teşekkürler  Köksal GENÇ

inanagyuz

• Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 28 Ağustos 2009, 18:34:26 »
Merhaba Ben  bu bileşeni Kurdum ama uygulayamadım Bu bileşen tek mysql içinmi yoksa her site için ayrı mysgl tabanı kuracagız. Bunu joomla 1.5 deniyorum

« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2009, 18:38:35 Gönderen: inanagyuz »

memoc@n

• Kahraman Üye
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 28 Ağustos 2009, 19:24:55 »
Bu sadece deneme sürümüdür ve sadece 1.6 içindir

inanagyuz

• Yeni Üye